%d8%aa%d8%b5%d9%81%db%8c%d9%87-%d8%a2%d8%a8-%d8%a8%d8%a7-%d9%82%d9%87%d9%88%d9%87

قهوه یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی‌های دنیاست. ولی هر بار نوشیدن قهوه، مقدار زیادی تفاله تولید می‌کند. حال دانشمندان توانسته‌اند روشی بیابند که با استفاده از این تفاله قهوه، مواد سمی آب را جدا کنند.

این تحقیق در مجله ACS Sustainable Chemistry & Engineering چاپ شده است. راه پیشنهادی این دانشمندان بسیار نوآورانه است. هم میزان تفاله قهوه را کاهش می‌دهد و هم یکی از مشکلات زیست محیطی را برطرف می‌کند. آنها تفاله قهوه را طوری در یک فیلتر فم مانند تزریق کرده‌اند که می‌تواند سرب و جیوه را از آب جدا کند.

روزانه میلیون‌ها تن تفاله قهوه تولید می‌شود. مقداری از این تفاله برای تولید کود، غذای دام یا تولید سوخت به کار می‌رود. پیشتر تحقیقات نشان داده بود که پودر تفاله قهوه می‌تواند فات و یون‌های سنگین را از آب جدا کند. ولی باید راهی هم برای جداسازی پودر تفاله قهوه از آب تصفیه شده پیدا کرد. حال محققان این پژوهش کار را راحت کرده‌اند.

این محققان پودر تفاله قهوه را در یک فوم بیولاسترومتریک تزریق کرده‌اند. این فوم به صورت یک فیلتر عمل می‌کند. در آب راکد، این فوم در طی ۳۰ ساعت، ۹۹ درصد سرب و جیوه را حذف کرد. در آب جاری، این فوم ۶۷ درصد یون‌های سرب را حذف کرد. با این روش، دیگر تفاله قهوه در آب حل نمی‌شود و نیاز به مرحله دیگری نیست.

منبع: thescienceexplorer


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها