Ùارچه خنک

مهندسان به ساخت ماده‌ی پلاستیکی ارزان قیمتی شدند. با استفاده از این ماده می‌توان لباس‌هایی ساخت که بدن را خنک کند. حتی بدون نیاز به کولر و تهویه هوا.

این ماده توسط مهندسان دانشگاه استنفورد ساخته شده است. لباسی که از این ماده ساخته شود، بهتر از هر پارچه نخی یا پلاستیکی، بدن را خنک می‌کند.

ساخت این ماده در مقاله‌ای در مجله ساینس به چاپ رسیده است. طبق نظر محققان لباسی که با این ماده ساخته شود، بدن انسان را بدون دستگاه تهویه خنک می‌کند. مشخص است که این امر موجب صرفه‌جویی شدیدی در مصرف انرژی می‌شود.

عبور گرما از پارچه

این ماده گرمای بدن را از دو طریق منتقل می‌کند. روش اول از طریق تبخیر عرق از منافذ لباس است. این در لباس‌های نخی معمولی هم وجود دارد. برگ برنده این ماده در اینست که امکان عبور امواج فروسرخ را هم می‌دهد. بدن انسان بخشی از گرمای خود را از طریق تشعشع فروسرخ بیرون می‌دهد. در لباس‌های معمولی این امواج عبور نمی‌کنند. به همین دلیل درون لباس همانند اجاق گرم می‌شود.

نزدیک به ۴۰ تا ۶۰ درصد گرمای بدن از طریق امواج فروسرخ دفع می‌شود. تا کنون به این مسأله در نساجی توجه نشده بود. مهندسان برای ساخت این ماده از نانوتلوژی، فوتونیک و شیمی کمک گرفتند. بدین طریق پلی‌اتیلن تبدیل به ماده‌ای شد که بتواند نور فروسرخ، هوا و عرق را از خود عبور دهد.

jlkgk

هر کدام از این سه مورد یکی یکی رفع شدند. ابتدا دانشمندان پلی‌اتیلینی یافتند که ساختار آن اجازه عبور فروسرخ را می‌داد. سپس خاصیت عبور آب و هوا هم به آن اضافه شد. پارچه ساخته شده از این ماده را به همراه یک پارچه نخی بر روی یک سطح با دمایی در حد دمای بدن قرار دادند. نتیجه نشان داد که پارچه نخی دمای سطح را ۴ درجه سانتی‌گراد بیشتر گرم می‌کند.

دانشمندان به دنبال این هستند که در مراحل بعدی خواص بیشتری به این ماده بیفزایند. همانند رنگ، شکل‌پذیری بیشتر و جنس پارچه‌ای.

منبع: Stanford engineers develop a plastic clothing material that cools the skin

 

منبع بلاگ : سایت علم نما

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها